ПРЕХРАМБЕНО
ХЕМИЈСКА ШКОЛА
НИШ
Галерија
О
Г
Л
А
С
Н
А

Т
А
Б
Л
А
Фотографије са школских такмичења, обуке, прослава, наставних и ваннаставних активности у животу школе
Д
Е
Л
А
Т
Н
О
С
Т
У
Ч
Е
Н
И
Ц
И
Ш
К
О
Л
А
Млекарска школа са домом ученика „др Обрен Пејић“ из Пирота, организовала је 27.11.2015.године седми пут манифестацију Дани хлеба. Наша школа је узела учешће у такмичењу израде славских колача и изложби славских колача и пекарских производа. На манифестацију су ишли директорка школе мр Тања Микић- Николић са ученицима првог разреда Симоновић Душаном и Марјановић Алексом, предметним наставником Петковић Силваном и организатором практичне наставе Весном Ристић.  
Ученик првог разреда, образовног профила пекар, Душан Симоновић, такмичио се у изради славског колача и освојио треће место у конкуренцији 11 школа и ученика трећег разреда. Ментор ученика је наставник Петковић Силвана.  
Радове за ревијални део израдили су ученици образовног профила пекар, одељења I-6, II-6(Микић Марко и Милошевић Милош), III-7( Виријевић Стефан, Митић Милош, Станковић Младен, Тодоровић Милан, Ђорђевић Предраг и Ђорђевић Илија)и III-6 прехрамбени техничар (Велев Михајило, Стојановић Милена и Марјановић Кристина).  
У ревијалном делу, наша школа је освојила прво место и златну плакету за аранжирање стола на изложби уметнички обликованог теста и традиционалних пекарских производа. Школа је добила и захвалницу за учешће на манифестацији.  
Манифестација је медијски била одлично праћена. Телевизија Пирот емитовала је интервју директорке Прехрамбено-хемијске школе, часопис „Слобода“ је објавио чланак о школи и о концепту кооперативног модела образовања који наша школа има са социјалним партнерима. Јавни сервис РТС емитовао је интервју организатора практичне наставе 27.11. у емисији „Србија данас“ и 30.11.2015. године у јутарњем програму.  
Ученици су остварили нова познанства и стекли нова искуства са вршњацима из Србије, Бугарске и Словеније.  
На пролеће нас очекују републичка такмичења средњих стручних школа из подручја рада заступљених у нашој школи на којима ћемо учествовати. Оставрени успеси само су додатни подстрек за ова такмичења на којима смо постизали запажене резултате