ПРЕХРАМБЕНО
ХЕМИЈСКА ШКОЛА
НИШ
Делатност
О
Г
Л
А
С
Н
А

Т
А
Б
Л
А
Настава и школска пекара
Г
А
Л
Е
Р
И
Ј
А
У
Ч
Е
Н
И
Ц
И
Ш
К
О
Л
А
савиндан
Савиндан је у нашој школи увек посебан дан. Школска слава је традиционално обележена свечано и достојанствено у духу поштовања и љубави према најзначајнијој личности српског народа. Академија је отпочела сечењем славског колача, а затим је уследио културно-уметнички програм. Химну Светом Сави једногласно су запевали ученици под диригентском палицом наставника музичке уметности Кларе Станковић, а након тога изведен је маштовито осмишљен драмски програм за који су се побринуле наставник српског језика Наташа Милосављевић и наставник верске наставе Милена Биберовић. Подсетили смо се улоге коју је Свети Сава имао у целокупној култури српског народа. Ученици су својим умећем на достојан начин показали да је он утемељивач српске цркве, државе и школства, зачетник уметности и медицине, просветитељ и путоказ свима који теже правим људским вредностима, стицању знања и напретку. Подсећајући се лика и дела Светог Саве, истакнут је његов значај, али и пут којим треба да идемо да бисмо били достојни потомци таквог великана.
нови пехари за наше пекаре
Манифестација "Пекарски дани" одржава се већ неколико година у Алексинцу. У низу едукативних и забавних активности најпосећенији и најатрактивнији део свакако је изложба славских колача. Наши ученици образовног профила пекар и прехрамбени техничар трећег разреда, учествовали су 23.10.2015.године на манифестацији X пекарски дани у Алексинцу на такмичарској изложби „ Најлепши Славски колач 2015.“ 
Изложено је 14 славских колача уз одговарајући аранжман. На такмичење су ишли следећи ученици: Милошевић Стефан 3-7, Стоиљковић Маја 2-6, Симоновић Душан 1-6, Марјановић Алекса 1-6 и Велев Михајило 3-6, са организатором практичне наставе Весном Ристић и предметним наставницима Милосављевић Биљаном, Стојиљковић Славицом и Петковић Силваном. Изложба наших ученика била је веома запажена и посећена.  
У категорији средњих школа, прво место је освојила наша школа, а победнички славски колач израдила је ученица 3-6 Стојановић Милена. Школа је добила захвалницу за учешће. Ученици су имали прилику да се упознају и друже са вршњацима из других школа и градова Србије као и Словеније.  
Народне новине су у викенд двоброју, 31.10.-01.11.2015. објавиле чланак о постигнутом успеху наших ученика. 
Млекарска школа са домом ученика „др Обрен Пејић“ из Пирота, организовала је 27.11.2015.године седми пут манифестацију Дани хлеба. Наша школа је узела учешће у такмичењу израде славских колача и изложби славских колача и пекарских производа. На манифестацију су ишли директорка школе мр Тања Микић- Николић са ученицима првог разреда Симоновић Душаном и Марјановић Алексом, предметним наставником Петковић Силваном и организатором практичне наставе Весном Ристић. 
Ученик првог разреда, образовног профила пекар, Душан Симоновић, такмичио се у изради славског колача и освојио треће место у конкуренцији 11 школа и ученика трећег разреда. Ментор ученика је наставник Петковић Силвана. 
Радове за ревијални део израдили су ученици образовног профила пекар, одељења I-6, II-6(Микић Марко и Милошевић Милош), III-7( Виријевић Стефан, Митић Милош, Станковић Младен, Тодоровић Милан, Ђорђевић Предраг и Ђорђевић Илија)и III-6 прехрамбени техничар (Велев Михајило, Стојановић Милена и Марјановић Кристина). 
У ревијалном делу, наша школа је освојила прво место и златну плакету за аранжирање стола на изложби уметнички обликованог теста и традиционалних пекарских производа. Школа је добила и захвалницу за учешће на манифестацији.  
Манифестација је медијски била одлично праћена. Телевизија Пирот емитовала је интервју директорке Прехрамбено-хемијске школе, часопис „Слобода“ је објавио чланак о школи и о концепту кооперативног модела образовања који наша школа има са социјалним партнерима. Јавни сервис РТС емитовао је интервју организатора практичне наставе 27.11. у емисији „Србија данас“ и 30.11.2015. године у јутарњем програму. 
Ученици су остварили нова познанства и стекли нова искуства са вршњацима из Србије, Бугарске и Словеније.  
На пролеће нас очекују републичка такмичења средњих стручних школа из подручја рада заступљених у нашој школи на којима ћемо учествовати. Оставрени успеси само су додатни подстрек за ова такмичења на којима смо постизали запажене резултате.