ПРЕХРАМБЕНО
ХЕМИЈСКА ШКОЛА
НИШ
Огласна табла
Обавештења и актуелности за стручне органе школе
Д
Е
Л
А
Т
Н
О
С
Т
Г
А
Л
Е
Р
И
Ј
А
У
Ч
Е
Н
И
Ц
И
Ш
К
О
Л
А
ДРУГА НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЧАСОПИС У СРБИЈИ
Школски часопис ученика и професора Прехрамбено-хемијске школе Ниш ,,Мозаик“ добио је другу награду на конкурсу за најбоље средњошколске листове и часописе Србије у школској 2016/2017. години, који расписује Друштво за српски језик и књижевност. Пропозиције конкурса налагале су да се на конкурс пошаљу издања из школске 2015/2016. године, тј. наш 11. број. 
У оквиру различитих рубрика( Песнички драгуљи, Разговор с поводом, Зелена планета, Знање је моћ, Прослава јубилеја 80. година школе, Можемо и хоћемо, Нека се чује и друга страна, Од памтивека до данас, У здравом телу, Занимљиво је знати, Откривај, сањај, истражуј), ученици и професори изражавају своју креативност на најразличитије начине – кроз приче, саставе, цртеже, путописне репортаже, научне радове итд. Труде се да текстовима превазиђу задате школске оквире и да знањем стеченим у школи сведоче о стварности која их окружује. 
Школски часопис ,,Мозаик“ излази једном у току школске године. Ученици учествују у свим фазама израде листа – од писања текстова преко фотографисања, дизајна, штампе, па до графичке обраде.  
Додела награда ће бити одржана у четвртак 9. Фебруара 2017. Године од 12.15 до 13.15 часова у Сали хероја на Филолошком факултету Универзитета у Београду.