Трајање образовања: четири године
NIME SI 4A40S
Техничар за микробиологију хране производи и припрема
стартер културе, корисне микроорганизме за индустријску
производњу хране, спроводи техничке поступке процеса
биосинтетичке и ферментационе производње, као и
поступке микробиолошког испитивања, поштујући
стандарде квалитета, мере безбедности и здравља на раду и
заштите животне средине.
Наставак школовања на високим школама струковних
студија и факултетима, нарочито сродним као што су:
технолошки, пољопривредни, факултет заштите животне
средине.
Након школовања ради у прехрамбеној индустрији,
лабораторији за контролу хране, погонским лабора-
торијама и институцијама које се баве научно истражи-
вачким радом, фабрици воде, погонима за производњу
квасца, алкохола, вина, пива.
